Artikler og historier

John Deere Forestry
winterforest

Fakta om skogsdebatten – hvem har interesse av det?

Følelser, drama og pessimisme – skogsdebatten i et nøtteskall for deg som bare vil ha kortversjonen. Det ansvarlige er derimot å se på fakta og stille spørsmål ved dypt rotfestede holdninger.

Aki Pyykkö

Å skape en ny skogsmaskin krever lidenskap og utholdenhet

Produksjonen av en ny serie skogsmaskiner er en flerfaset prosess, som tar minst flere år.

TimberMatic Maps

Avanserte kartlag gav helt nye muligheter

De avanserte kartlagene ble introdusert for finske kunder høsten 2022, og brakte med seg mange nye funksjoner for entreprenører og maskinoperatører: meldinger om bruk av skogen, terrengkart med skråvisning, oversiktskart, lengden på trærne og kart over tilgangsegnethet.

IHC

IHC underlättar skogsavverkning och förbättrar kvaliteten på virket

Den nye Intelligent Harvester Head Control (IHC) forenkler trehøstingen og forbedrer kvistingskvaliteten. Kraftkontrollen til kvistingsknivene opprettholder optimal kompresjon på hogsthodet, og utmerket målenøyaktighet under alle forhold.

Mechanized Seedling Planter

Planting av frøplanter for en bedre fremtid

Den mekaniserte plantemaskinen er konstruert for å kunne tilpasses forskjellige arter og er beregnet på bruk i forskjellige skogsbruksmarkeder over hele verden.

H 425

Ro i sinnet med UTVIDEDE GARANTIER for skogsmaskinen

John Deere Forestry tilbyr de mest omfattende garantialternativene på markedet: Standardgaranti og utvidede garantier.

Jori Uusitalo

Presisjonshogst er fremtidens avvirkning.

Jori Uusitalo, professor innen skogsdrift og logistikk ved universitetet i Helsinki har konstruert en ny, multi-målrettet hogstmodell i samarbeid med sitt forskningsteam. Han kaller det presisjonshogst.

Store tall over noen tregrener

60.000 tonn mindre karbondioksidutslipp

Hogstmaskiner i G-serien i gjennomsnitt bruker 16 % mindre drivstoff per produsert kubikkmeter enn E-serien. Dette betydde 60 000 tonn mindre karbondioksidutslipp i 2021 alene. Påvirkningen tilsvarer å erstatte over 35 000 biler med forbrenningsmotor med elbiler.

John Deere 1910G i en gruve utstyrt med gruveanvendelser

På jakt etter gull

Lastbæreren John Deere 1910G er et beist i skogen, men hva kaller du en 1910G i en gullgruve?  Det virker som om 1910G er litt av et monster i en gruvegang også – noe erfaringene fra Lappland i Finland antyder.

John Deere 1510G og en høy kran løfter en transportør

Strekker seg mot himmelen

Island er en stor øy med et røft landskap formet av vulkanutbrudd opp gjennom landets historie. Vedlikeholdsteamet til Landsnet laster et kjøretøy med firehjulstrekk og drar til en høyspentkabel på fjellene østlig for hovedstaden Reykjavik.