Intelligent Kranstryring IBC

Kranstyring

Intelligent Kranstyring IBC

John Deere introduserte intelligent kranstyring (IBC) for lastbærere i 2013. Med IBC blir kranstyringen nøyaktig, rask og enkel siden operatøren kan fokusere på å styre gripekloen istedenfor å konsentrere seg om kranens bevegelser.

IBC ble også introdusert for hogstmaskiner i 2017. For hogstmaskiner har IBC blitt justert etter arbeidssyklusen. Kranens bane og funksjoner justeres automatisk etter hogstmaskinens arbeidsfaser.

IBC for lastbærere

John Deere 1110G

Enkelhet og hastighet

Intelligent kranstyring er tilgjengelig som ekstrautstyr for lastbærere. Med IBC kan kranen styres veldig enkelt og nøyaktig. Operatøren styrer kranenden direkte istedenfor hver enkelt kranleddbevegelse Den gir også betydelig lavere antall parametre som må stilles inn, og den gjør at kranstrukturen og hydraulikksylindrene varer lenger.

Operatører kan justere IBC-systemets hastighet etter eget ønske. De kan også justere hastigheten mellom ulike krandeler eller endre de ved å manuelt bruke utskytskranen under drift. Man trenger bare å trykke på en knapp for å veksle mellom IBC og tradisjonell kranstyring.

John Deere 1910G

Elektrisk sylinderendedemping

IBC-systemer har elektrisk endedemping i alle hovedkranens retninger. Systemet demper sylinderendebevegelsene mykt og stopper harde støt i endeposisjonene, noe som gir mer behagelig styring og som samtidig forbedrer kranens levetid.

IBC for hogstmaskiner

Nå er det like enkelt å manøvrere gripekloen mellom trærne som det er å løfte en kaffekopp med hånden din. Kranen svarer rolig, og systemet tar seg av kranens bevegelser.

Kranenden følger automatisk ønsket bane

Kranenden følger automatisk ønsket bane. Ved å velge skråningsmodus tilpasses banen når du arbeider i skråninger.

Hogstaggregatet kjøres til optimal hogsthøyde.

Hogstaggregatet kjøres til optimal hogsthøyde. Systemet bistår ved bruk av utvidelsen i ulike faser ar arbeidet og reduserer belastningen på kranen.

Bevegelsene ved lengre avstander

Intelligent kontroll av kransving gjør det også enklere å kontrollere bevegelsene ved lengre avstander. Det blir enklere og mer nøyaktig å bruke kranen.

IBC i kundemagasinet In The Forest

Les kundenes kommentarer om intelligent kranstyring.

Det er enkelt å betjene gripekloen

Intelligent kranstyring har gjort denne entreprenørens liv så mye enklere at han ikke kan se for seg å arbeide uten den. "Det er så enkelt å betjene gripekloen. Du får gjort mer på en dag med tynning, siden det går raskere å føre gripekloen til trærne. Nå er jeg så vant til IBC, at hvis funksjonen slås av, ser det ikke ut som om jeg får utrettet noe."
Janne Sipiläinen, In The Forest 1/2017

Two men, a customer and a John Deere employee

IBC for 1270G-hogstmaskiner og CH7-kran

"Systemet er veldig bra. Intelligent kranstyring gjør det enklere å styre kranen med høyere presisjon – og med mye høyere hastighet"», sier skogsmaskinentreprenør Ville Hänninen om sin erfaring med IBC-systemet i John Deere 1270G hogstmaskin.  In The Forest 2/2017.

John Deere forwarder

IBC er nøyaktig

"Den intelligente kranstyringen er en veldig god funksjon. Kranen føles sterkere, og det er mye enklere å finne det riktige punktet å gripe stammene i", sier Rickard Larsson fra den svenske bedriften Södra Avverkning om sin erfaring med IBC i en utgave av magasinet In The Forest fra 2013.

På film

Systemet slås av og på med en knapp.

Systemet demper sylinderendebevegelsene mykt og stopper harde støt i endeposisjonene, noe som gir mer behagelig styring og som samtidig forbedrer kranens levetid.

Intelligent Boom Control

Med IBC kan kranen styres veldig enkelt og nøyaktig. Operatøren styrer kranenden direkte istedenfor hver enkelt kranleddbevegelse.

IBC for hogstmaskiner

Intelligent kranstyring tar bruken av hogstmaskiner til et helt nytt nivå. Med skogsmaskinens IBC styrer operatøren kun hogstaggregatet – systemet tar seg av kranens bevegelser.