Fortsatt sterke etter over et århundre

Se 100 års historie med John Deere-traktoren

Kulturarven vår

Se milepælene som formet oss.

 • Opprinnelsen til plogen

  Da den økonomiske boblen brast i USA på 1830-tallet, dro John Deere vestover, etterfulgt av sin kone og sine fem barn. Deere var en etablert smed i Vermont, men måtte starte på nytt i sitt nye hjem i Illinois. Han så frem til mulighetene som hardt arbeid gir, og reiste vestover, over marker som han snart skulle endre for godt.

  En historisk forhandlerannonse fra 1855 med "John Deere-forhandler, grossist- og detaljhandler i ploger og landbruksredskaper. Moline, Rock Island Co. Illinois"
 • Løsning for jordsmonn

  Det tok ikke lang tid for Deere å etablere ei smie i Grand Detour, Illinois. Han forsto raskt at gårdbrukerne der hadde problemer med å lykkes med jorda selv om de jobbet hardt. Familiene som slo seg ned i området strevde med den klissete præriejorda, en utfordring de ikke hadde regnet med sammenlignet med sandjorden der de kom fra. I hjertet av Amerika måtte de trofaste støpejernsplogene deres skrapes og pleies etter bare noen få meter.

  Tegning som viser en bonde som skraper jord av stålplogen sin
 • Den snartenkte smeden

  Overbevist om at et annet materiale og en annen form ville løse problemet, fant Deere et ødelagt sagblad av stål, og begynte å lage historie. En annens avfall ble til Deeres banebrytende innovasjon. Han formet sagbladet med stor vekt på krumningen til verktøyet. Dette ble en suksess som ingen hadde sett før for dette jordsmonnet. Alt ble forandret for samfunnet som fikk ta plogen i bruk.

  Maleri av John Deere som arbeider i smia, malt av Walter Haskell Hinton
 • Fra jorden vokser vi

  Deere brukte suksessen fra denne ene nyskapningen til å bygge en virksomhet, og fortsatte med videreutvikling av produktet. Med hjelp fra undersøkelser, tilbakemeldinger fra kundene, testing og hardt arbeid, blomstret John Deeres forretning, og i 1849 produserte han 2000 ploger i året. Som en som aldri er fornøyd med "godt nok", fortsatte Deere å utvide virksomheten. Nesten to århundrer senere har selskapet vokst fra et ødelagt sagblad til å bli en verdensomspennende drivkraft, fra manuelt gårdsarbeid til utnyttelse av nyskapende teknologi.

  Fotografi fra 1882 av tre menn som står ved siden av en Deere & Co-togvogn lastet med stålploger som er klare til forsendelse, og fabrikkarbeidere som ser ut av vinduet i bygningen bakenfor