EN IMPONERENDE LEKEPLASS

Gleneagles, golfbane

 

En av de største profilene innen profesjonell golf, Lee Trevino, sa dette om Gleneagles: “Hvis himmelen er så medgjørlig som dette, håper jeg at de har noen golftimer igjen.”

Gleneagles, golfbane

Da Gleneagles Hotel åpnet dørene sine første gang i 1924, ble denne praktfulle eiendommen i hjertet av Skottland beskrevet som en ‘Riviera på Highlands’.

I dag er Gleneagles ikke bare en av verdens mest prestisjefylte golfbaner, med tre golfbaner – the King’s, Queen’s og PGA Centenary – det er en imponerende bane for spillere i alle aldre. Attraksjonene inkluderer et femstjerners luksushotell, et prisbelønt spa og den eneste restauranten i Skottland som har to Michelin-stjerner.

Med et areat på 850 hektar og enestående utsikt over Ochil-åsene, ble Perthshire kåret til verdens beste golfanlegg i 2017 av leserne til Ultratravel, Telegraph’s luksuriøse reisemagasin. Det ble også utnevnt til Skottlands beste hotell / feriested i Today’s Golfer Travel Awards 2017, og tok denne tittelen for fjerde år på rad.

Gleneagles, logo

ET IDYLLISK GOLF-LANDSKAP

Gleneagles' golfbaner er rett nok ikke ved sjøen, men de ligner de eldre golfbanene i Skottland fordi de er bygd på sand og grus, som ble deponert da isen fra siste istid smeltet for 15 000 år siden og etterlot lange rygger, toppede høyder og lukkede huler. James Braid forvandlet dette dramatiske landskapet til banene King’s og Queen’s - et idyllisk golflandskap.

Jack Nicklaus designet PGA Centenary Course – han kalte den “den fineste pakken med land i verden som jeg noensinne har fått lov til å jobbe med”. Ryder Cup 2014 ble avholdt nettopp her. Banen var også vert for verdens første felles menn- og kvinneturnering, European Golf Team Championships i 2018, etterfulgt av den største begivenheten i kvinnenes golf, The Solheim Cup, i 2019.

Med nesten 1000 ansatte, er trening og utvikling nøkkelen til at alle ansatte forstår det ansvar de har for å videreutvikle Gleneagles viktige arv. Dette gjenspeiles i et nytt Greenkeeping Scholarship-program, og tilbyr ni heldige muligheten til å bli fullt kvalifiserte greenkeepere, og sørge for at kunnskapen fra eldre, erfarne greenkeepere blir videreført til neste generasjon.

Gleneagles, greenkeeper, portrett

DRØMMER & MULIGHETER

Golfbane- og eiendomsforvalter Scott Fenwick, som er den på Gleneagles med lengst fartstid, hadde sin første arbeidsdag som greenkeeper-lærling i juli 1980 - 16 år gammel. Scott lærte fra bunnen av: Rakte i bunkere og lærte å bruke klippere. Nå leder han Gleneagles’ 57 mann sterke greenkeeping- og hagearbeidsteam.

“Jeg hadde en drøm om å bli profesjonell golfspiller, men det skjedde aldri og jeg skjønte at en karriere i greenkeeping var en flott måte å fortsatt være involvert i sporten på,” sier han. “Gjennom årene har greenkeeping gitt meg muligheten til å reise over hele verden, fordi det er et yrke som gir så mange forskjellige muligheter.”

“Greenkeeping handler ikke bare om å klippe gress – det er en komplisert vitenskap og en seriøs kunst. Presentasjon av gode baner krever stor dyktighet, kunnskap og enorm oppmerksomhet på detaljer, for å skape de faste og raske forholdene som dagens golfspillere forventer. Det er hardt arbeid, men det er også givende å være en del av et stort lag for å kunne tilby baner som respekteres over hele verden.”

Greenkeeping er mye mer enn klipping av gress - det er en komplisert vitenskap og en seriøs kunstform.

SCOTT FENWICK,
GLENEAGLES GOLF COURSES AND ESTATE MANAGER

“Gleneagles er stolt av sin ledende posisjon innen golf, og søker alltid etter innovasjoner, beste praksis og førsteklasses kundeservice, for å gi våre gjester og medlemmer en enestående opplevelse.”

TEKNOLOGI SOM ER I FORKANT

“En sentral del av dette er å finne den rette balansen mellom tradisjonelle metoder for greenkeeping, med hjelp av kunnskap og erfaring som vi har bygget opp over mange år, samt å utvikle de mest effektive måtene å jobbe på ved hjelp av pålitelig, banebrytende teknologi.”

“Lanseringen av John Deere™ sin hybrid-elektriske gressklippere, satellittstyrings-systemer og telematikk-systemer for golf og parkanlegg, betyr at vi kan se frem til å holde Gleneagles som en av europas og verdens beste golfbaner.”

Gleneagles, golfbane