Ilmakuva Joensuun metsäkonetehtaasta

Skogsmaskinfabrikk

Joensuu, Finland

Key flagRauma-Repola startet et maskinverksted i Joensuu i 1972. En av regionens viktigste konkurransefortrinn var, og er fortsatt, tilgangen på dyktige og motiverte ansatte. I tillegg til skogsmaskiner har fabrikken i Joensuu produsert gravemaskiner, veiskraper og veivalser samt rister og matere til knuseutstyr. Fabrikken har også vært underleverandør for andre Rauma-Repola-fabrikker.

Produksjonen av skogsmaskiner startet med lastbærere i 1973. Den årlige produksjonen varierte fra noen få dusin maskiner i starten til opptil hundre maskiner. Selv i dag blir de legendariske modellene Lokomo 909, 919 og 939 fra 1970- og 1980-tallet hyllet som det beste innen skogsmaskinteknologi i sin tid.

Siden 1995 har Joensuu utelukkende fokusert på produksjon av skogsmaskiner. På 1990-tallet fikk de grønne skogsmaskinene navnet Timberjack, og det ble de kalt frem til 2005, da navnet ble endret til John Deere.

John Deere lastbærere og skogsmaskiner har fått tillatelse til å bruke Key Flag-symbolet. Key Flag-symbolet viser at produktet er produsert i Finland. Vi er stolte av det store finske engasjementet og den høye kvaliteten.

Se en kort oversikt over utviklingen av maskinmodellene fra boken som forteller historien til fabrikken i Joensuu.

Produksjonslinje i Joensuu fabrikken

Fabrikkens produksjonslinje

Fabrikkens produksjonskapasitet er åtte maskiner per dag, og det totale produksjonsvolumet overstiger 32 000 skogsmaskiner siden 1972.

John Deere har omfattende kunnskap om produksjon av maskiner og utstyr. Denne ekspertisen brukes også ved fabrikken i Joensuu i planleggingen av arbeidsmetoder. Ved fabrikken i Joensuu er sikkerhet, nøyaktige arbeidsmetoder og ryddighet helt avgjørende for effektiviteten og sikkerheten på arbeidsplassen.

Investeringer

Deere & Company har investert mer enn 50 millioner euro i den finske skogsmaskinvirksomheten i løpet av dette tiåret. Den nyeste investeringen, en ekspansjon av fabrikken og en økning av kapasiteten, er den største enkeltinvesteringen i fabrikken i Joensuu. Implementeringen av investeringen startet sommeren 2019, og den skal fullføres i 2021.

Investeringen vil forbedre og ekspandere fabrikkens monterings- og testanlegg, og den vil også øke kapasiteten for komponentproduksjon. Den totale investeringen er rundt 15 millioner euro. "Denne utvidelsen vil gjøre det enklere for oss å oppfylle behovet i solide økonomiske perioder", sier fabrikksjef Janne Haapasalo.

Joensuu fabrikkens produksjonslinje på 1970-tallet.

Produksjonen av skogsmaskiner startet med lastbærere i 1973. Bilde av fabrikkens produksjonslinje på 1970-tallet.

John Deere 1510G lastbærer

Miljøet

Alle John Deere skogsmaskiner som produseres i Finland, har blitt produsert med 100 % fornybar energi siden 01.02.2020.