Planlegging og lek for fremtiden

Grobunn for fremtidige mestre

Sydvest i Tyskland bidrar en spesiell golfklubb til å utvikle den neste generasjonen av talentfulle amatørspillere og profesjonelle utøvere. Den som med stolthet har påtatt seg oppgaven med å sørge for at golfbaner, tallrike treningsområder og omliggende landskaper holder høyt nok nivå er Hector Zapata, greenkeeper ved treningsanlegget i St. Leon-Rot…

En visjon om utmerket kvalitet

En visjon om utmerket kvalitet

St. Leon-Rot har opparbeidet seg et rykte i Europa som en av de mest vellykkede og nyskapende golforganisasjonene, spesialisert på utvikling av ferdighetene som spiller og trener. En unik destinasjon både for nybegynnere og eksperter, med et golfakademi som tilbyr uovertruffen opplæring for den som ønsker å forbedre samtlige aspekter ved sin spillestil. Det å kunne tilby et best mulig utvalg av overflater å spiller på er et ansvar Hector Zapata tar på alvor.

 • HECTOR ZAPATA

   

   

   

  Greenkeeper, St. Leon-Rot

  “Spillere i enhver alder og på ethvert ferdighetsnivå ønsker å forbedre teknikken sin, så derfor er vårt akademi og sertifiserte PGA-instruktører til stede for å tilby støtte – og det er oppgaven til vårt team å produsere og vedlikeholde greens og omgivelser som muliggjør dette.”

  LESLIE PILLIER

Skreddersydde golfbaner

Skreddersydd opplæring kan bare finne sted på skreddersydde anlegg, så valget av de prisvinnende baneområdene ved St. Leon-Rot står ikke tilbake for noen. St. Leon er en linksbane som minner om skotske og irske anlegg, og ble fra 2011 til 2015 valgt til ‘Tyskland’s mest populære golfbanen’ av leserne til Golf Journal. Nabobanen Rot vant samme utmerkelse 11 år på rad i forkant av det. Men dette er bare toppen av isfjellet…

“I tillegg til de to mesterskapsbanene, har vi en attraktiv bane med ni hull som gir spillerne en ypperlig anledning til å praktisere sine kortere slag. Dette er et flott tilbud til nybegynnere og yngre spillere som tar steget opp fra vår ‘golfbane for barn’ med fem hull, som vi håper vil være arnestedet for fremtidige mestre!”

7700a-planlegging-og-lek-for-fremtiden
2750-e-cut-hybrid-planlegging-og-lek-for-fremtiden
7700a-planlegging-og-lek-for-fremtiden

Jakten på det perfekte

St. Leon-Rot sin innsats innen opplæring fremheves også av den imponerende golfbanen med flombelysning (med 134 tees) og “Wedge-o-Drom” (som omfatter et areal på 20 000 m²). Det finnes også: syv greens med bunkere for å ‘finsikte’; to 30 m høyere master for å øve på ‘draw’ og ‘fade’ av ballen; et bølgende tee-område og en stor flat bunker på fairway. I tillegg kommer en 1600 m² bølgende green for putting, samt to greens for chipping og to for pitching, som sammen gjør det tydelig at dette er den optimale destinasjonen for å forbedre spillet sitt, senke handikappet sitt og kanskje også oppdage et nytt talent.

“Enten du er en nybegynner eller en ekspert, vår golfbane, greens og ti grønne bunkere tilbyr optimale treningsforhold for å forbedre ethvert slag. Jeg er veldig stolt over å kunne påse at spilleunderlaget er i topp stand, for å tilrettelegge for dette.”

 

I harmoni med naturen

St. Leon-Rot har et landskap med parkanlegg, enger, vannhindre, intrikate bunkere og bølgende skråninger. Det betyr at Hector og teamet hans må stole på et bredt spekter av utstyr fra John Deere™ for å ivareta høyest mulig golfstandard og vakre omgivelser. Gå-bak plenklippere er blant hans foretrukne arbeidsverktøy, ettersom resultatet er ‘perfekt – for greens og for en greenkeeper!’ Men for å dekke større områder raskt med optimal kvalitet tyr han alltid til 2750.

“The siste 2750 er så lette at du kan kjøre med en finger! Du kan klippe absolutt alt med denne modellen, under alle slags forhold – og i alle slags terreng.”

2750-e-cut-hybrid-planlegging-og-lek-for-fremtiden

Lidenskapelig greenkeeping

Hector stammer opprinnelig fra Den dominikanske republikk, men har bodd 21 år i Tyskland og er ansvarlig for opplæringen av den neste generasjonen av greenkeepers ved St. Leon-Rot. Han ønsker at de nye rekruttene skal dele hans lidenskap for golf, vedlikehold av anlegget og det å arbeide på et såpass spesielt sted.

“Jeg elsker jobben min, som er å gi fremtidens greenkeepers opplæring i alt jeg vet om utstyr, gress og pleie av optimale greens, som for min del utgjør selve hjertet på golfbanen. De må være helt perfekte, som et teppe hvor ballen kan rulle vakkert. Dersom en green ikke er god nok, så er heller ikke en greenkeeper det!”

Finn din nærmeste forhandler

Finn din nærmeste forhandler

Finn din John Deere-forhandler