Tidligere ledere

Portrett av William Hewitt

William Hewitt

President

1955-1964

Styreformann

1964-1982

John Deeres sjette president, William Hewitt, var det siste Deere familiemedlemmet som ledet selskapet. Født i California mottok Hewitt en grad i økonomi fra University of California ved Berkeley. Han gikk på Harvard Business School i et år, men manglet midler til å fullføre en grad.

Etter å ha vært i marinen i fire år, sluttet Hewitt seg til Pacific Tractor & Implement Company. I 1948, kort etter hans giftemål med Patricia Wiman, Charles Deere Wimans datter, ble han heller motstridig en del av Deere & Company som områdeleder i California.

Hewitt oppnådde raskt et omdømme som en god leder og hurtig lærer, med et kaldt hode under press. Han ble utnevnt som en direktør i 1950, og i 1955 ble han enstemmig valgt til den nyopprettede stillingen som konserndirektør. Tolv dager etter hans svigerfars død i mai 1955, ble Hewitt valgt som Deere & Companys president.

I løpet av Hewitts virke, tok John Deere de første skrittene mot å bli et multinasjonalt selskap. I 1956 kjøpte selskapet hovedandelen i Lanz traktorfabrikk i Mannheim, Tyskland, og anskaffet land i Monterrey, Mexico for en ny traktorfabrikk.

Selskapet fortsatte utvidelsene rundt om i verden de neste to tiårene. Innen 1970-tallet var Deere & Company tilstede i Argentina, Venezuela, Frankrike, Spania, Storbritannia og Vest-Europa, Australia, Japan, Sør-Afrika, Kina og Midt-Østen.

Hewitt klarte å bringe de nye fire- og seks-sylinder traktorene inn i Deere-serien. Syv års utvikling nådde høydepunktet med en spektakulær introduksjon av modellene – kalt "New Generation of Power" – på et sentralt forhandlerstevne i Dallas i 1960.

Hewitt gikk også i spissen for byggingen av et nytt hovedkontor for selskapet. Etter at det ble bestemt at selskapets hovedkvarter fortsatt skulle være i Moline, Illinois, valgte Hewitt den anerkjente finske arkitekten Eero Saarinen til å designe bygningen. Det slående nye Deere Administrative Center ble åpnet i 1964, og nevnes som én av verdens beste arkitektoniske design.

William Hewitt pensjonerte seg i 1982, og ble utnevnt som USAs ambassadør på Jamaica det året. Han døde i 1998 i en alder av 83 år.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensledende innen avanserte produkter og tjenester, og er forpliktet til gi kunder som arbeider med landbruk suksess – dem som dyrker, høster, forandrer, beriker og utbygger jorden for å oppfylle verdens økende behov for mat, drivstoff, ly og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere levert innovative produkter av overlegen kvalitet, bygget på en tradisjon av integritet. For mer informasjon, se John Deeres internasjonale nettside på www.JohnDeere.com.