Tidligere ledere

Portrett av Robert Lane

Robert W. Lane

Styreformann og administrerende direktør

2000-2009

Robert W. Lane trakk seg som styreleder i Deere & Companys styre i februar 2010. Han etterfulgte Hans W. Becherer som trakk seg som styreleder i august 2000. Lane var også John Deeres administrerende direktør fra 2000-2009, etterfulgt av Samuel R. Allen som både styreformann og administrerende direktør.

Lane startet i John Deere i 1982 etter en kort karriere innen global bankvirksomhet. Han administrerte forskjellige drift innen Worldwide Construction Equipment Division, og ble senere president og driftsdirektør for Deere Credit, Inc. I 1992 startet han i Worldwide Agricultural Equipment Division hvor han som seniorvisepresident ledet utstyrsdriften i Latin-Amerika, Australia, Øst-Asia og Sør-Afrika.

Lane ble valgt som ledende økonomikonsulent i 1996, og to år senere flyttet han til Tyskland hvor han som administrerende direktør ledet Deeres landbruksutstyrsdrift i Europa, Afrika, Midt-Østen, India og landene i den tidligere Sovjetunionen. Han returnerte til USA som president for Worldwide Agricultural Equipment Division i 1999; og deretter ble han valgt som Deere & Companys president og administrerende direktør.

Under hans ledelse oppnådde Deere rekordvekst og suksess. Deere & Companys nettoinntekt nådde enestående nivåer i fem år på rad, og overskred 2 milliarder dollar i 2008. Avkastningen ble mer enn doblet mellom 2000 og 2008.

Lane etablerte SVA-modellen som bidro til at selskapet oppnådde en status i verdensklassen innen aktivitetseffektivitet og resultat på investering. Hans fokus på global utvidelse førte til betraktelige investeringer over hele verden, mest sentralt i Brasil, India og Kina. Deeres tradisjonelle fabrikker ble ombygget og modernisert, og samtidig ble Deeres internasjonale forhandlerorganisasjon betraktelig oppgradert for å bedre støtte kundenes komplekse behov.

Lane hadde som mål å tiltrekke og beholde de beste globale talentene fra alle bakgrunner, og var kraften bak selskapets ytelsesstyringssystem, ledelsesutviklingsprosessen og et initiativ for styrking av det globale teamet.

Lane er for tiden med i styrene i BMW AG, General Electric Company, Northern Trust Corporation og Verizon Communications Inc., og han er også et styremedlem for University of Chicago. Han er æresdirektør for Lincoln Park Zoo, Chicago, nasjonal direktør for Lyric Opera of Chicago og et medlem av Council on Foreign Relations (råd om utenriksrelasjoner) i New York.

Lane ble født i Washington D.C. (1949), ble uteksaminert med æresbevisninger fra Wheaton College i Illinois (1972), og fikk en grad innen Master of Business Administration fra University of Chicago Graduate School of Business (1974). Han og hans kone Patricia, har tre voksne barn. De bor i Chicago, Illinois.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensledende innen avanserte produkter og tjenester, og er forpliktet til gi kunder som arbeider med landbruk suksess - dem som dyrker, høster, forandrer, beriker og utbygger jorden for å oppfylle verdens økende behov for mat, drivstoff, ly og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere levert innovative produkter av overlegen kvalitet, bygget på en tradisjon av integritet. For mer informasjon, se John Deeres internasjonale nettside på www.JohnDeere.com.