Tidligere ledere

Portrett av Robert Hanson

Robert Hanson

Styreformann og administrerende direktør

1982-1990

Robert Hansons fremstående karriere i Deere & Company strekker seg over førti år. Født i East Moline, Illinois, og uteksaminert fra Augustana College i nærliggende Rock Island, Illinois, vokste han opp i et samfunn fylt med John Deeres tradisjon.

Hanson startet sin karriere hos John Deere i 1950 ved John Deere Intercontinental, Ltd. I 1973 ble han valgt som seniorvisepresident for Deeres utenriksavdeling. To år senere utnevnte William Hewitt Hanson til stillingen som konserndirektør, og etablerte Hanson som sin sannsynlige etterfølger.

I 1978 ble Hanson utnevnt som president for Deere & Company, og ble selskapets første president som ikke var i familie med John Deere. Det påfølgende året ble han utnevnt som president og administrerende direktør, og etter William Hewitt pensjonerte seg i 1982, ble han valgt som styreformann og administrerende direktør.

Hanson startet sin periode som styreformann på et dårlig tidspunkt i landbrukets maskinerisyklus. De økonomiske nedgangstidene på tidlig 1980-tallet etterfulgte en periode med høy inflasjon på slutten av 1970-tallet, og reduserte salget av landbruks- og bygg/anleggsutstyr.

Under Hansons ledelse så selskapet innover for å redusere kostnader. Innen 1988 hadde selskapet overlevd de økonomiske utfordringene de siste seks årene, og salgene økte. Årlig profitt det året overskred 315 millioner dollar.

Selv i de økonomiske nedgangstidene, fortsatte Deere & Company å utvide seg og bli mer variert. I 1985 gikk selskapet inn på helsemarkedet med opprettelsen av John Deere Health Care, Inc. Tre år senere opprettet John Deere et fellesforetak for montering av gravemaskiner i USA. Og i 1989 anskaffet selskapet seg Funk Manufacturing, en produsent av komponenter til kraftoverføring.

Robert Hanson pensjonerte seg i 1990 etter å ha ledet selskapet gjennom én av sine mest vanskelige perioder. Han døde i 2016 i en alder av 91 år.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensledende innen avanserte produkter og tjenester, og er forpliktet til gi kunder som arbeider med landbruk suksess – dem som dyrker, høster, forandrer, beriker og utbygger jorden for å oppfylle verdens økende behov for mat, drivstoff, ly og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere levert innovative produkter av overlegen kvalitet, bygget på en tradisjon av integritet. For mer informasjon, se John Deeres internasjonale nettside på www.JohnDeere.com.