Tidligere ledere

Portrett av John Deere

John Deere

Grunnlegger og president

1837-1886

Historien om John Deere som utviklet den første vellykkede kommersielle, selvskurende stålplogen, har tette paralleller med bosetningen og utviklingen av midtvesten i USA.

Deere ble født i Rutland, Vermont den 7. februar 1804, og var William Rinold Deere og Sarah Yates Deere tredje sønn. I 1805 flyttet familien til Middlebury, Vermont hvor William gikk inn i skredderyrket. I 1808 gikk han ombord i en båt til England med håp om å kreve inn en arv og gjøre livet litt enklere for familien. Ingen hørte fra ham igjen, og det antas at han døde til sjøs.

John Deere ble oppfostret av en mor med beskjeden inntekt, og hans utdanning var mest sannsynlig rudimentær og begrenset til folkeskolene i Vermont. I 17-års alderen gjorde han seg til lærling og lærte smedyrket. Dette arbeidet han med på forskjellige steder i Vermont.

I 1836 sto han overfor deprimerende forretningsforhold i Vermont, og med en ung familie å sørge for, reiste Deere alene til Grand Detour i Illinois for en ny start. Han var oppfinnsom og hardtarbeidende, og hans evner som smed ble umiddelbart etterspurt.

Nybyggerne strevde med å vende den klebrige jorden på prærien med ploger i støpejern. Disse var utviklet for den lette, sandrike jorden i New England. John Deere var overbevist om at en plog som var meget polert og i riktig form kunne rense seg selv etterhvert som den skar i jorden. I 1837 skapte han en slik plog ved hjelp av et brukket sagblad.

Innen 1841 produserte Deere 100 ploger årlig. I 1843 inngikk han et partnerskap med Leonard Andrus for å produsere flere ploger til den økende etterspørselen.

I 1848 oppløste Deere sitt partnerskap med Andrus og flyttet forretningen til Moline, Illinois. Moline tilbød fordeler som vannkraft, kull og billigere transport enn det som fantes i Grand Detour. I 1850 ble ca. 1600 ploger produsert, og selskapet startet raskt produksjon av andre verktøy i tillegg til stålplogen.

I 1858 overførte Deere ledelsen av selskapet til sin sønn Charles som fungerende visepresident. John Deere beholdt tittelen som president for selskapet, men rettet nå oppmerksomheten mot sivile og politiske aktiviteter.

John Deere var aktiv i det offentlige livet gjennom hele sin karriere i Moline. Blant annet var han grunnlegger og president for National Bank of Moline, et aktivt medlem i First Congregational Church, og tjenestegjorde som byens borgermester i to år.

John Deere dør 17. mai 1886, i sitt hjem i Moline.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensledende innen avanserte produkter og tjenester, og er forpliktet til gi kunder som arbeider med landbruk suksess - dem som dyrker, høster, forandrer, beriker og utbygger jorden for å oppfylle verdens økende behov for mat, drivstoff, ly og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere levert innovative produkter av overlegen kvalitet, bygget på en tradisjon av integritet. For mer informasjon, se John Deeres internasjonale nettside på www.JohnDeere.com.