Teknologiske oppgraderinger forbedrer operatørens opplevelse.

Displayet til en PC i en John Deere skogsmaskin

Nye kontroll-PCer på John Deere fôrhøstere og lassbærere gjør det enklere for operatører å få tilgang til maskinstyringer, og øker driftssikkerheten ved å vise ryggekameraet på en separat skjerm.

Fra september 2021 vil alle John Deere hjulbaserte fôrhøstere og lassbærere være utstyrt med oppgraderte kontroll-PCer med grunnleggende (MPC21) eller høy (HPC21) spesifikasjon. Fôrhøstere vil kun være tilgjengelige med HPC21.

De nye PCene er mer effektive enn sine forgjengere og kommer med en berøringsskjerm som har bedre respons, er lysere og mer motstandsdyktig som riper, i tillegg til at den bedre motstår smuss og fuktighet.

En 14,1" HPC21’s 4 kjerneprosessor og RAM-minne av dobbel størrelse gir rask tilgang til anvendelser og hurtig oppstart, og den kommer med tre USB 3.1-kontakter for tilleggsutstyr som trenger mye energi. En 9" MPC21 er raskere enn den aktuelle basis-PCen og kommer dessuten med en 4-kjernet prosessor.

En viktig endring fra tidligere kontroll-PCer er at det alternative ryggekameraet nå vises på en separat skjerm foran i førerhytten. Det betyr at operatørens kameravisning ved reverskjøring ikke obstruerer kart eller annen viktig informasjon.

På begge enheter har de grunnleggende maskinindikatorene blitt flyttet til høyre side av skjermen.

De oppgraderte kontroll-PCene har dessuten en modifikasjon av brukergrensesnittet til TimberMatic, for at det skal passe på den nye skjermen med ulikt sideforhold.

TimberMatic Maps-applikasjonen er en viktig funksjon hos John Deere fôrhøstere og lassbærere, ved å gi operatøren produksjonsvisning av tømmerstedet i sanntid mens data innhentes av fôrhøsterens sensorer, og den GPS-baserte plasseringen av tømmer som felles overføres automatisk fra fôrhøsteren til applikasjonen for bruk av operatøren av lassbæreren.