Den gyldne regel ved klipping

Dersom det bare er en regel som må følges ved klipping av gresset, så er det denne: ikke klipp mer enn 1/3 av gressbladet på en gang.

Dersom du ønsker å holde ting enkelt og lett å huske, kan du holde deg til følgende enkle tommelfingerregel: prøv å ikke fjerne mer enn en tredjedel av bladvevet ved en enkelt klipping. Her er hva ekspertene har å si om dette:

"Jo lavere du klipper, desto hyppigere må du klippe for å opprettholde ønsket høyde uten å fjerne mer enn en tredjedel av platen, forteller Peter Landschoot, gressekspert ved Penn State. Han bemerker at en kortere plen oftere har mer problemer med ugress fordi taket ikke er så høyt. Et åpent tak gjør at mer sollys når jordsmonnet og lar hanffrø spire.

Dersom plener tillates å vokse seg for lange og deretter kuttes drastisk, kan det være stressende for gresset. Stress fører til at gresset henter næringsstoffer fra rotsystemet, noe som vil svekke røttene og føre til en tynnere og usunn plen, sier Clint Waltz, som er ekspert på ekstensjon av gressmatter ved universitetet i Georgia.