Beholder eller ikke

OK, alle liker å se på en perfekt støvsugd, superren og frodig plen uten blader eller kvister. Men er det alltid det beste for gresset ditt?

Beholdersystemer er svært praktiske og veldig effektive. Det er noe veldig tilfredsstillende med å klippe plenen sin og kunne ta hånd om avfallet sitt på et blunk. Men kosmetikk og komfort er bare en faktor i poseligningen.

Det er fordi gressavfallet inneholder næringsstoffer som plenen din kan dra nytte av. Det er på en måte gratis kunstgjødsel. Så dersom du ønsker en plen som er fri for blader, kvister og gressavfall, bør du heller ikke glemme å bruke kunstgjødsel for å erstatte næringsstoffene du fjerner ved å bære vekk gressavfallet.

Dersom du på den annen side har en plen som ikke har blitt klippet på lang tid, kan klipping med sideutkast eller bioklipp føre til halm, klumper, plensykdommer og potensielt også bare flekker. Under slike omstendigheter er en beholder veien å gå. Jo raskere, desto bedre.

Så kanskje er det her som ellers slik at en sunn balanse er den beste veien å gå. Foreta jevnlig klipping og la i hvert fall iblant gressavfallet ligge igjen på plenen etter at du er ferdig med klippingen. Det vil hjelpe deg med å holde plenen sunn og frodig på lang sikt.