Et naturlig ugresshemmende middel

Bio-klipp har mange fordeler. Det gir redusert vekst av ugress, ivaretar fuktigheten i jordsmonnet og forbedrer dets helse og fruktbarhet, og gjør dessuten hagen din visuelt tiltalende.

Bio-klipp betyr at du dekker til jorda i bedet ditt med naturlige materialer som barkflis. Denne organiske gartnermetoden bidrar til å beskytte jorda og forsyner den med næringsstoffer.

Vind, vær, tørke: jorda i dine bed utsettes for mange ytre påvirkningsfaktorer. Det kan derfor lønne seg å gi den et beskyttende lag i form av såkalt bio-klipp. Gartnere har lært dette prinsippet av naturen - tross alt finnes det knapt noen bar jord: løv, brukne kvister, planter eller et lag av humus dekker normalt bakken. Med forskriftsmessig bio-klipp forblir jorda fuktig, vinden kan ikke tørke den og vannet fordamper ikke så raskt. Til gjengjeld absorberes regnet av jorda og vaskes ikke bort. Det beskyttende laget fungerer også som et varmeteppe, og kan dermed stimulere planteveksten og hindre at ugress vokser frem. Bio-klipp kan til og med gi økt utbytte for frukt og grønnsaksplanter, som er ekstra termofile.

Nyttige hjelpere som marker, bakterier og mikroorganismer gjør jorda løsere under bio-klippen og bryter ned det organiske dekket av hageavfall og slikt, forsyner jorda med næringsstoffer og gir økt humuslag. Du vil oppdage at du må vanne mindre og tilbringe mindre tid med å løsne jorda i et godt tildekt bed.

Med den praktiske tilhengeren man får som ekstrautstyr til din X100, kan du raskt og praktisk transportere enda mer bio-klipp til dine plantesenger.