Biografi

Samuel R. Allen

Samuel R. Allen

Styreleder og administrerende direktør
Deere & Company
Valgt inn i Deere & Companys styre i 2009

Samuel R. Allen er styreleder og administrerende direktør i Deere & Company, en stilling han har holdt siden februar 2010.

Allen ble utnevnt som president og administrerende direktør i august 2009. Han fikk stillingen som president og driftsdirektør for selskapet, og ble et medlem av Deere & Companys styre i juni 2009. Tidligere fungerte han som president for Worldwide Construction & Forestry Division, og var ansvarlig for den globale driften av John Deere Power Systems. Han var også ansvarlig for Deeres intelligente mobilutstyrteknologi, og for Deeres avanserte teknologi og teknikk. Han har fungert som seniorleder i selskapet siden 2001, med ekstra verv innen personalforvaltning, selskapssamarbeid og John Deere Credit's globale operasjoner.

Siden starten hos John Deere i 1975, har Allen arbeidet i flere stillinger med økende ansvar i Consumer Products Division, Worldwide Construction & Forestry Division, John Deere Power Systems og Worldwide Agricultural Division, samt administrasjon av operasjoner i Latin-Amerika, Kina & Øst-Asia og Australia.

I tillegg har Allen vært styreforman for Council on Competitiveness siden januar 2010. Han ble utnevnt til Whirlpool Corporations formannskap i juni 2010. Han ble uteksaminert fra Purdue Universitet i 1975 med en bachelor i industriell administrasjon. Han kommer fra Sumter, Sør-Carolina.

Deere & Company (NYSE: DE) er verdensledende innen avanserte produkter og tjenester, og er forpliktet til gi kunder som arbeider med landbruk suksess – dem som dyrker, høster, forandrer, beriker og utbygger jorden for å oppfylle verdens økende behov for mat, drivstoff, ly og infrastruktur. Siden 1837 har John Deere levert innovative produkter av overlegen kvalitet, bygget på en tradisjon av integritet. For mer informasjon, se John Deeres internasjonale nettside på www.JohnDeere.com.