Arbeide med naturen

Portugisisk paradis

Quinta do Lago befinner seg i Algarve, i nærheten av et beskyttet naturreservat, og er tilholdssted for et mangfoldig dyreliv, samt de som liker å bedrive golf i verdensklasse i idylliske omgivelser.

Et sted som ikke ligner på noe annet

Quinta do Lago befinner seg i selve hjertet av Algarves gyldne triangel, og har vært i sentrum av internasjonal golf siden det ble opprettet for over fire tiår siden. I dag er de tre golfbanene ved det luksuriøse femstjerners feriestedet blant Europas beste, inkludert den omfattende fornyede sydbanen – en favoritt blant golfproffene på europatouren, og har vært arrangør for Portuguese Open ved intet mindre enn åtte anledninger.

 • PAUL O’MAHONY

   

   

   

  Avdelingssjef, Quinta do Lago

  “Noe av det mest unike ved å være på Quinta do Lago er at man jobber i en nasjonalpark.”

  Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Verdifull ressurs

Beliggende i det praktfulle naturreservatet Ria Formosa – nylig valgt som et av de syv naturlige underverkene i Portugal – kan golfspillere på ethvert nivå la seg utfordre og nyte utvalgte spillområder i idylliske omgivelser. I henhold til Paul O’Mahony, som er oppsynsmann på stedet, kreves omhyggelig og presis vannforvaltning for å ivareta et perfekt, velstelt terreng, i et område med lite regn og over 300 soldager i året.

“Vi rasjonerer alt vannet som benyttes av oss. Vi vanner på bakgrunn av aktuell informasjon, fremfor bare å slå på et vanningssystem. Vi vanner når fuktighetsnivået synker.”

Nuno Fahinha

Ansvarlig og bærekraftig

Paul og kollegene hans er alltid oppmerksomme på vannmengden som de henter ut fra bakken for å holde overflatene det spilles på i perfekt stand. De benytter egne programmer og et sondesystem på hele grøntarealet, for å måle den aktuelle fuktigheten i jordsmonnet. Dessuten vannes det kun dersom det er helt påkrevd, og gjenbruk av vann fra andre områder av anlegget er nøkkelen til fremtidig planlegging.

“Den langsiktige strategien er å bygge anlegg slik at vannet som trengs til å vanne golfbanene kan resirkuleres gjennom ulike prosesser, slik at vi ikke trenger å stole på grunnvannet som befinner seg under oss.”

I kontakt med naturen

Naturreservatet Ria Formosa strekker seg 60km langs lesiden av Algarvekysten. Det unike økosystemet med ferskvann og saltvannslaguner, saltmarsker, rev og barriereøyer er tilholdssted for et bredt spekter av dyreliv. I golfmiljøet i Quinta do Lago (som også inkluderer mange ‘vannhull’) legges det stor vekt på å samarbeide med myndighetene i nasjonalparken og lokale sentre for rehabilitering av dyr.

“Mange villdyr som blir skadet og havner på rehabilitering blir senere adoptert av Quinta do Lago, og plasseres senere på våre golfbaner og tilholdssteder som vi har utviklet på naturlig vis.”

1200
TX 4X2
2653B

Bærekraftig biologisk mangfold

Det finnes også insekthoteller, samt hus for fugler og flaggermus som er omhyggelig plassert rundt golfbanene. Naturligvis er også innsjøene som benyttes til å vanne golfbanene egnede leveområder for fisk, frosker og en rekke andre arter. Det er en del av det ansvaret Paul anser at alle golfbanesjefer bør vise for å utvikle og forbedre leveområder som opprettholder det biologiske mangfoldet.

“Vi har i årevis demonstrert her at vi kan øke størrelsen og bestanden av de artene som hører hjemme i Algarve.”

TX 4X2

Stadig bedre

Det er en helt vanlig arbeidsdag for Paul og hans 70 medarbeidere ved denne ledende golfdestinasjonen. Men han anerkjenner uten å nøle at støtten fra et sterkt forhandlernettverk er avgjørende for å ivareta anlegget med så høy standard som mulig. Han nevner at det virkelig utgjorde en forskjell med den raske forhandlerresponsen en gang det virkelig hastet på Quinta do Lago, fordi man på den måten kunne holde golfbanen åpnet.”

“Klokken 7 på morgenen fikk jeg et anrop fra vår lokale forhandler, som sa ‘Slapp av, jeg skaffer deg flere traktorer’. Det var en type service som virkelig befestet vårt samarbeid – det er det som skiller et merke fra et annet.”

Finn din nærmeste forhandler

Finn din nærmeste forhandler

Finn din John Deere-forhandler