Garantert topp kornkvalitet

Garantert topp kornkvalitet

Garantien vår for eiere av en ny S700-serie treskere

Basert på forskningsresultatet fra University of Göttingen, er vi så sikre på kornkvaliteten til S700, at vi garanterer du vil oppnå < 1 % ødelagte korn i korntanken. Skulle dette ikke være tilfellet, vil vi betale deg forskjellen i kontanter for 50 % av kornet som ender opp som tap i åkeren.

Grain
 

Skadde korn = Usynlige tap

Skadde korn kan påvirke virksomheten din på mange måter:

  1. Straffer eller reduksjoner på fakturaen for korn levert til heisen
  2. Dårlig spirehastighet på frø
  3. Tap i åkeren

De første to har ingen påvirkning på fortjenesten på enhver gård, men det har den siste. Men - de er til dels "skjulte" tap. Tyske forskere** fant at av totalt antall skadde korn ender 50 % som spill - resten ender i korntanken. For eksempel: På 500 ha hvete med 8 tonn/ha og en pris på 160 Euro/ha kan dette resultere i et økonomisk tap på 12 800 Euro! I og med at skadde korn ikke spirer etterlater dette spillet ikke grønne striper senere på høsten, og er således ikke så lett å kvantifisere - det er "skjult spill".

S700 Series rotor

Enkeltrotoren i S-serien gir deg en klar fordel overfor andre, mer tradisjonelle og hybride systemer.

Avlingen går gjennom treskearealet flere ganger, sammenlignet med et tangensialt system. Kornet separeres ut av ørene med friksjon, og denne "gnidningseffekten" behandler hvert korn svært ømtålelig med lite kornskade som resultat.

Slutt å tape tusenvis i skadde korn!

Grain Quality

ICA2 kontrollerer automatisk nivået av skadde korn og opprettholder faktisk spill til forhåndsdefinerte grenser. Dette gir et langt bedre økonomisk resultat. Systemet bruker to kameraer i motsetning til lignende systemer, som bruker et enkelt kamera. Dette gir det et høyere presisjonsnivå. Derfor kan vi garantere kornkvaliteten og <1 % skadde korn.

clean grain elevator camera

Høyhastighetskameraet i kornelevatoren kontrollerer fremmedmateriale og skadde kjerner.

Høyhastighetskameraet i returelevatoren kontrollerer mengden fritt korn og annet materiale enn korn.

På ICA2's hoveddisplay kan du styre alle automatiseringsfunksjoner: angi ønskede målutganger, se livebilder fra de forskjellige kameraene, og bruk historikknappene til å kontrollere hvordan treskeren har justert seg selv gjennom innhøstingen.

Dette viser utgangen fra live-kameraet i kornelevatoren. Skadde korn er uthevet i oransje. Urent materiale, gul eller grønn. Dette er langt bedre enn tradisjonelle manuelle kontroller som foretas gjennom et inspeksjonsvindu.

* Kun hos John Deere-forhandlere som deltar i kampanjen. Du kan registrere deg på nettsiden vår kun fra 15. august 2019 til 30. mai 2020. Se registreringsskjemaet vårt for alle deltakelsesdetaljene

* * Feiffer Consult, Harvest Poll, 2005 www.feiffer-consult.de